Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De Curaçaose voetbalselectie heeft zondagavond de derde wedstrijd in de groepsfase van de Gold Cup verloren en moest het toernooi verlaten.

scorebordMexico won met 2-0 en gaat door naar de kwartfinales, evenals Jamaica en El Salvador na hun onderling gelijk spel. Eerder schaarden Costa Rica, Canada, Honduras, de Verenigde Staten en Panama zich bij de laatste acht. Curaçao heeft de wedstrijd verloren maar wel de harten van de voornamelijk Amerikaanse commentatoren gewonnen. Vrijwel allemaal spreken ze in verbaasde verwondering over de weerstand die Curaçao Mexico heeft gegeven. Mexico is immers titelverdediger en won het toernooi al zeven keer, Curaçao de ‘rookie’ in het speelveld. ,,Het was niet geweldig maar toch kwam El Tri weg met drie punten”, schrijft CBS Sports. ,,Mexico worstelde om Curaçao te verslaan. De bevlogen keeper Eloy Room gaf een ware show weg door het stoppen van een aantal kansen die niet te stoppen leken.” Ook bij MLS Soccer viel de bevlogenheid op. ,,Mexico overleefde een bevlogen uitdaging gepresenteerd door het reeds uitgeschakelde Curaçao. Maar het scorebord vertelt niet het hele verhaal. Ondanks hun statistische superioriteit werd El Tri in verschillende fases van de wedstrijd gedomineerd door de ‘island underdogs’. Curaçao raakte meermalen de doelpaal, dwong keeper Jesus Corona tot verschillende reddingen en kreeg een verdiende penalty niet toegewezen. Curaçao vertrekt zonder winst, zonder punten en zonder doelpunten. Maar het elftal was soms een genot om naar te kijken, vooral wanneer ze onder Mexico’s druk rustig bleven rondpassen en in de overgang razendsnel de aanval opzochten. Met een beetje meer geluk en een betere afwerking hadden Bacuna en Van Kessel, die samen zeven keer op doel schoten, de Alomodome op z’n kop kunnen zetten.”Ook Yahoo Sports dacht dat Curaçao evengoed had kunnen winnen. ,,El Tri mag zich gelukkig prijzen om met 2-0 van Curaçao te hebben gewonnen. Het had een desastreuze avond kunnen worden voor de favoriet. Het is te danken aan de geweldig spelende keeper en man of the match Jesus Corona dat Mexico drie punten heeft behaald.”,,Het was een moeilijke wedstrijd voor ons”, zei de Mexicaanse verdediger Cesar Montes tegen de Daily News. ,,Het is de realiteit dat we elk team moet respecteren. De meeste van deze jongens spelen in Europa, in Nederland, en ze vormen een taaie tegenstander.” ‘Dapper Curaçao verliest ook van Mexico en is uitgeschakeld op Gold Cup’, kopte Sportnieuws.nl, een kop die door veel nieuwswebsites werd overgenomen. De NOS spreekt van een ‘roemloze aftocht’ maar schreef wel dat Curaçao goed aan de wedstrijd was begonnen met twee grote kansen voor Gino van Kessel. ,,De oud-speler van Almere City had het vizier echter niet op scherp”, oordeelde de NOS.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).