Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Curaçao heeft de tweede wedstrijd in het toernooi om de Gold Cup met 2-0 verloren van El Salvador en daarmee ook de kansen op een plaats in de kwartfinales verspeeld.

 

In het Sport Authority Field in Denver moest bondgoldcupscoach Remko Bicentini het doen zonder captain Cuco Martina, die maandag is vertrokken naar Engeland om zich voor te bereiden op het voetbalseizoen met zijn nieuwe club Everton. Op zijn plaats in het elftal stond Jurien Gaari opgesteld. El Salvador maakte een vliegende start en scoorde in de 21e en de 24e minuut, waardoor Curaçao al vroeg tegen een lelijke achterstand aankeek. In de 44e minuut kreeg Curaçao een strafschop toegewezen, maar Gevaro Nepomucena schoot de bal in de armen van de keeper van El Salvador. Na de rust bracht Bicentini Gino van Kessel in voor Elson Hooi en wisselde vervolgens Quinten Jakoba voor Michael Maria. El Salvador bleef de voorsprong beheerst verdedigen en speelde, tevreden met de eindstand 2-0, de wedstrijd op zeker uit. Met deze eindstand staat Curaçao puntloos op de vierde plaats van Groep C en wacht zondag de laatste wedstrijd tegen Mexico. El Salvador heeft, na het verlies tegen Mexico in de eerste wedstrijd, met deze overwinning nu drie punten vergaard. Na de wedstrijd van Curaçao tegen El Salvador begon de wedstrijd Mexico tegen Jamaica, deze beide teams hebben allebei hun openingswedstrijd gewonnen en beginnen dus allebei met drie punten aan deze wedstrijd.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).