Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De krachtmeting van de afgelopen tijd tussen Onderwijsminister Marilyn Alcalá-Wallé en de Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) is geculmineerd in de schorsing van directeur Margit de Freitas.

margitdefreitas

Zij is gisteren door twee recent benoemde commissarissen geschorst lopende het onderzoek van de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab). In gesprek met Achim Henriquez, die op verzoek van de RvC het proces begeleidt, verklaarde de raadsman dat het niet uitgesloten is dat De Freitas na de schorsing ontslagen wordt. De schorsing van De Freitas volgt nadat de regering afgelopen woensdag twee commissarissen heeft ontslagen. ,,Het heeft bij de directeur en de twee in functie zijnde commissarissen ontbroken aan een ‘sense of urgency’ om ons te garanderen dat jongeren dit jaar in de regio kunnen gaan studeren. Toen ik een paar maanden geleden Statenlid was ben ik door verschillende ouders benaderd omdat zij van de SSC te horen hadden gekregen dat er geen geld was om in de regio te gaan studeren. De regering heeft 2,2 miljoen gulden beschikbaar gesteld maar volgens de stichting is dat onvoldoende. Er zou volgens SSC nog 4,4 miljoen bij moeten”, aldus de bewindsvrouw. 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).