Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - Justitie op Curaçao heeft gisteren twee verdachten uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

uitgeleverd Dat heeft het Openbaar Ministerie gisteren bekendgemaakt. Het tweetal wordt verdacht van drugssmokkel. Het betreft M.L.D. (8 mei 1966, Dominicaanse Republiek) en K.M.H. (22 januari 1959, Libanon). Na een rechtshulpverzoek uit de Verenigde Staten werd D. op 24 juli 2015 aangehouden en H. op 24 maart 2016. De twee mannen zijn gisteren door functionarissen van de Divisie Georganiseerde Criminaliteit (DGC) op Hato overgedragen aan de US Marshalls van de Verenigde Staten, waarna D. onder begeleiding naar Miami is vertrokken met een vlucht van American Airlines, en H. met een ander toestel naar de JFK-luchthaven in New York werd gebracht. In de zaak van D. had het Gemeenschappelijk Hof van Justitie op 3 november 2015 positief geadviseerd over het uitleveringsverzoek van de Verenigde Staten. De verdachte was tegen dit positieve advies in cassatie gegaan. De Hoge Raad heeft bij arrest van 21 maart 2017 dit beroep verworpen. Ook tegen H. had het Gemeenschappelijk Hof van Justitie positief geadviseerd, en wel op 21 juni 2016. Deze verdachte trad ook in cassatie en de Hoge Raad verwierp ook zijn beroep op 18 april 2017. Vervolgens heeft de gouverneur van Curaçao op 22 juni 2017 beide uitleveringen toelaatbaar verklaard. De mannen worden in verschillende strafzaken verdacht van samenspanning en/of poging tot distributie/uitvoeren/invoeren van verdovende middelen. H. is een medeverdachte van R.M.R, R.G.K en G.F. Zij zijn eerder dit jaar, op 15 februari 2017 reeds uitgeleverd.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).