Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Het personeel van de Curaçao Tourist Board (CTB) heeft onlangs vier toeristische attracties bezocht die het ‘Experiential Travel’-concept toepassen. 

ctb1

De bezochte attracties waren: Kas di Pal’i Maishi, Williwood, Dinah Veeris Herb Garden, Den Paradera en Landhuis Chobolobo. Deze plekken werden bezocht omdat zij, in plaats van simpele toeristische tours, ervaringen aan toeristen aanbieden. Het concept Experiential Travel draait om het aanbieden van toeristische activiteiten die focussen op het creëren van authentieke ervaringen door connecties te maken tussen de toerist, bijzondere plekken, mensen en culturele elementen van de bestemming. Het creëren van een ervaring is het middelpunt van het concept. De bezoeker krijgt de gelegenheid om te leren en dingen te doen, zoals omgaan met de lokale bevolking. Men leert wie de bevolking is, wat ze doen en hoe ze leven. Daarnaast doen ze actief mee en is de toerist dus geen passieve toeschouwer meer.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).