Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Akademia di Músika Edgar Palm van het Cultureel Centrum Curaçao sluit het jaar af met twee muzikaal goede prestaties van twee pianoleerlingen.Jarich Adamson heeft recent van het Codarts conservatorium gehoord dat hij is toegelaten.

talentDe muziekschool schrijft in een persverklaring buitengewoon trots te zijn op de prestaties van de twee leerlingen. Adamson is de afgelopen maanden intensief door pianodocenten Enrico Henriquez en Carolina Nicolaas begeleid. De leerling volgde ook de pittige cursus Muziektheorie C bij Etzel Provence, in die cursus komen solfège en muziekleer aan bod. Na het afronden van deze cursus heeft Adamson in Rotterdam het toelatingsexamen gedaan voor het conservatorium. Onlangs is hij via de mail geïnformeerd dat hij is toegelaten. De jonge pianist vertrekt binnenkort naar Nederland. Met zijn toelating tot het conservatorium zet hij een lange traditie voort van pianisten en andere instrumentalisten die na een gedegen praktische en theoretische voorbereiding bij de muziekschool tot een conservatorium zijn toegelaten.Een andere leerling die aan de muziekschool pianolessen volgt, heeft dit jaar ook voor een muzikale prestatie van niveau gezorgd. Aemil Palm heeft een record gevestigd toen hij in één maand tijd 3 pianocertificaten behaalde bij pianodocent Norman Moron. Palm is een achterkleinkind van de bekende Curaçaose componist Albert Palm.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).