Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Curaçao verloor gisteravond zijn eerste wedstrijd op het toernooi om de Gold Cup met 2-0 van Jamaica.

voetbal

Om 19.00 uur Curaçaose tijd werd afgetrapt in het matig gevulde Qualcomm Stadium in San Diego, Californië. Het Jamaicaanse team, geprikkeld door de verloren finale van de Caribbean Cup op 25 juni, begon meteen aanvallend en creëerde in de eerste 20 minuten verschillende mogelijkheden maar deze werden alle gepareerd door het Curaçaose team en Caribbean Cup Golden Glove-winnaar Eloy Room. Curaçao kwam meer in de wedstrijd maar wist dit niet te verzilveren. In de tweede helft ging Jamaica weer fel op zoek naar een goal en in de 58e minuut scoorde Romario Williams met een fraai schot de 1-0 voor Jamaica. In de 65e minuut wisselde Remko Bicentini Jarchinio Antonio voor Gino van Kessel, die zeven keer scoorde in de voorrondes van de Caribbean Cup. Even daarna verving de bondscoach Dustley Mulder voor de aanvallende Michael Maria. In de spelhervatting scoorde Darren Mattocks echter razendsnel de 2-0 voor Jamaica. In de 85e minuut kreeg Felitciano Zschusschen, ook goed voor zeven doelpunten in de voorrondes van de Caribbean Cup, nog de kans het verschil te maken. Het mocht echter niet meer baten en met deze nederlaag zijn de kansen voor Curaçao, met nog een wedstrijd tegen El Salvador voor de boeg op 13 juli, danig verkleind.De opstelling van bondscoach Remko Bicentini was het beproefde plaatje van de afgelopen wedstrijden: Rangelo Janga, Jarchinio Antonia, Elson Hooi en Gevaro Nepomucena, Dustley Mulder, Leandro Bacuna, Gillian Justiana, Darryl Lachman, Quentin Jakoba, Cuco Marina en Eloy Room op doel.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).