Al bijna tien jaar helpt Ryan de Jongh de natuur een handje door eigenhandig in verschillende binnenbaaien mangroven aan te planten.

mangrovenMangroven staan wereldwijd onder zware druk door onder andere kustontwikkeling. Ook op Curaçao verdwijnen mangroven op grote schaal. De Jongh wilde daar verandering in brengen en betrekt ook schoolkinderen en andere geïnteresseerden, zoals de klanten van zijn kajakactiviteiten, in zijn missie om de mangrovebossen terug te brengen op het eiland. Gistermiddag brachten we een bezoekje aan de plek waar de allereerste mangroven ‘baby’s’ nu bijna 10 jaar geleden werden geplant. De lege vlakte is getransformeerd in een mangrovebos van meer dan 2 meter hoog.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).