Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - Hoewel eerst kritisch over het naar eigen zeggen gebrek aan een reikende hand aan Landhuis Klein Santa Martha bij Soto, is de directie nu vol lof over de hulp die zij aangeboden heeft gekregen.

stamartha

Zo stelt de eigenaresse van Landhuis en Restaurant Klein Santa Martha, Marit Klooster, in gesprek met het Antilliaans Dagblad dat stichting Monumentenzorg altijd behulpzaam en bereidwillig is geweest om mee te denken over de veiligheidsproblemen op Bándabou. Volgens haar is de directeur van Monumentenzorg, Marcel Dennert, zelfs in een vrij weekend komen helpen bij een eerdere overval. Klooster: ,,Ze hebben de toegebrachte schade aan het pand afgelopen week al gerepareerd. Wij, de eigenaren, hebben zelf nog geen contact gehad met Monumentenzorg omdat wij in het buitenland waren.” Het hotel heeft inmiddels wel contact gehad met meerdere beveiligingsbedrijven, er zijn camera’s geïnstalleerd en overdag is er beveiliging aanwezig.,,Minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling heeft meteen contact met ons opgenomen na de overval. De minister heeft met meerdere ondernemers gesproken om onze problemen en de situatie in kaart te brengen. Hij streeft naar een actieve samenwerking met de Curaçao Tourist Board (CTB) om de problematiek aan te pakken. Er wordt gezocht naar financieel haalbare mogelijkheden om Bándabou veiliger te maken. Hij gaf aan dat dit reeds op de stranden gebeurt en dat men nu actief bezig is met de horeca op Bándabou”. Onlangs was er een bijeenkomst voor ondernemers op Bándabou om de veiligheidssituatie aan te pakken. Hierbij was onder meer premier Eugene Rhuggenaath (PAR) aanwezig.Het probleem, volgens Klooster, is dat er op Bándabou achterstandswijken zijn waar 90 procent van de overvallers zich bevindt. ,,De politie geeft zelf aan deze wijken niet met een dienstwagen in te kunnen.” Nachtbeveiliging bij horecabedrijven zou, volgens de aangedane eigenaresse, een groot deel oplossen maar is wellicht financieel onhaalbaar. ,,Ooit was er een politiepost op Soto, dit lijkt me een perfecte locatie voor bijvoorbeeld een post van Politur”, aldus Klooster. Ondanks de hulp blijft het landhuis voorlopig toch dicht.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).