Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - Een multidisciplinair team, bestaande uit personeel van de brandweer, SBAB, het Korps Politie Curaçao, Openbare Werken en het ministerie van Economische Ontwikkeling, heeft een controle gehouden bij verschillende vuurwerkimporteurs die hun vuurwerk in het Kruithuis opslaan.

vuurwerkHierbij is gebleken dat vuurwerk uit 2012, 2013 en 2014 nog steeds in het Kruithuis is opgeslagen en niet conform de wet reeds is vernietigd. Het doel van deze controle was om na te gaan hoeveel vuurwerk de importeurs na de verkoop eind 2016 hebben overgehouden, maar ook om de importeurs aan hun plicht te herinneren om - zoals de wet dat voorschrijft - vuurwerk dat ouder is dan twee jaar te vernietigen. Tijdens de controle werd duidelijk dat dit niet gebeurt. Na de controle zijn twee containers op het terrein van het Kruithuis verzegeld. Het vuurwerk in deze containers zal spoedig worden vernietigd. In een schriftelijke verklaring laat de brandweer weten het betreuren dat vuurwerkimporteurs oud vuurwerk in containers opslaan en deze niet vernietigen om zo de veiligheid van de consument te waarborgen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).