Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Churandy Martina heeft nu wel de wereldkampioenschapstijd gehaald op de 200 meter.

Dit gebeurde tijdens de Diamond Leaguewedstrijd in Parijs. Martina rende 20,27 seconden, terwijl de vereiste limiet van de atletiekunie van 20,44 seconden is. Op de 100 meter heeft hij niet de WK-limiet gehaald. Daar liep hij een tijd van 10,23 seconden, terwijl de limiet 10,12 seconden is. De wereldkampioenschappen zijn van 4-13 augustus in Londen.Team- en landgenoot Liemarvin Bonevacia had eerder al succes in Lille. Hij verbrak, samen met zijn Nederlandse teamgenoten het Nederlandse estafetterecord dat al sinds 1979 stond. Ook op de 400 meter was Bonevacia succesvol en haalde hij de WK-limiet, hoewel dit na een valse start was waartegen protest is aangetekend.

churandy


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.