Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - De Rijksministerraad heeft gisteren op voordracht van de ministers van Justitie Roger Bos benoemd tot de nieuwe procureur-generaal (PG) van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Saba en Sint Eustatius.

 

nieuwepg

Bos begint op 1 september aan zijn nieuwe functie. Begin dit jaar maakte deze krant al bekend dat huidig PG Guus Schram na drie jaar terugkeert naar Nederland. Dat maakte Schram toen tijdens het Justitieel Vierpartijenoverleg in Aruba zelf bekend. Schram is sinds 1 februari 2014 PG van Curaçao, Sint Maarten en de BES-eilanden en volgde Dick Piar op. Bij zijn installatie gaf Schram al aan voor drie jaar als magistraat te willen dienen. Het Openbaar Ministerie (OM) liet vorige maand al weten op een overdracht in september te hopen.Bos is sinds 2012 hoofdofficier van justitie van het parket in Limburg en sinds 1999 in diverse leidinggevende functies werkzaam bij het Openbaar Ministerie in Nederland. ,,Hij heeft een ruime ervaring binnen het OM en is zeer gericht op interne en externe samenwerking. Zijn brede kennis en ervaring komt in de positie van PG goed van pas”, aldus het OM Curaçao.De PG wordt bij Koninklijk Besluit voor het leven benoemd, maar kan op eigen verzoek worden ontslagen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.