Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Het aantal toeristen afkomstig uit de Verenigde Staten (VS) dat in mei is geregistreerd, is ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder met 16 procent gegroeid. Dat maakt de Curaçao Tourist Board (CTB) bekend. In mei zijn uit deze regio 5.164 toeristen op Curaçao verwelkomd.

ctblogo
De CTB stelt dat Amerika op dit moment de tweede grootste toeristenmarkt is voor Curaçao. ,,Aan het begin van het jaar wankelden de cijfers van deze markt, maar uiteindelijk is een duidelijke groei waar te nemen”, aldus het toeristenbureau. De grootste markt voor het eiland is nog altijd Nederland. In mei zijn in totaal 12.073 toeristen uit Nederland geregistreerd; een groei van 8 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het feit dat de twee grootste toeristenmarkten voor Curaçao positieve cijfers hebben geproduceerd aan het begin van het ‘low season’ is groots, zo stelt de CTB. ,,Zoals bekend is mei normaal gesproken een stille maand wat betreft verblijfstoerisme.”
In mei zijn vanuit de Noord-Amerikaanse regio in totaal 5.813 toeristen geregistreerd; een groei van 14 procent. Noord-Amerika vertegenwoordigt 20 procent van het totaalaantal toeristen dat Curaçao in mei heeft bezocht. Ook Europa registreerde een groei; in mei zijn 5 procent meer toeristen (14.914) geregistreerd. Deze markt vertegenwoordigt 51 procent van het totaalaantal toeristen dat in mei op het eiland is geregistreerd. In de vijfde maand van het jaar zijn in totaal 29.198 verblijfstoeristen geregistreerd; een daling van 6 procent (1.783 toeristen). Vorig jaar werden 30.981 toeristen in mei verwelkomd. Deze daling heeft volgens CTB nog te maken met de situatie in Venezuela. Uit dit land is in mei een daling in het aantal toeristen geregistreerd van 44 procent.
Gedurende de eerste vijf maanden van dit jaar heeft de toeristensector 397 miljoen gulden gegenereerd. Dit bedrag is gelijk aan het bedrag dat vorig jaar voor de lokale economie is gegenereerd, aldus CTB. Meer dan de helft hiervan is afkomstig van Europese toeristen; wel 211 miljoen gulden, 53 procent van het totaalbedrag.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).