Camelia-Römer: Milieuorganisatie VN op verkeerde been gezet inzake Oostpunt.
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Nog net geen excuses, maar veel scheelt het niet. Het VN-Milieuprogramma UNEP zou volgens Suzy Camelia-Römer - toen nog in de hoedanigheid van minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning - door ‘derden’ onjuist zijn geïnformeerd over de ontwikkeling van Oostpunt.

Oostpunt UNEP Foto Karel TomeïHet United Nations Environment Programme (UNEP) heeft in een tot nu toe geheim gebleven correspondentie met de Curaçaose minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijk Planning (VVRP) alsnog alle vertrouwen uitgesproken omtrent de Landsverordening herziening Oostpunt en de uitvoering ervan, nadat was gebleken dat deze speciale organisatie van de Verenigde Naties op het verkeerde been is gezet ‘met foute en onvolledige informatie’ inzake de geplande ontwikkeling van het nog ongerepte oostelijke deel van het eiland.
Het Antilliaans Dagblad heeft de uitgebreide briefwisseling. Naar nu pas blijkt is UNEP-coördinator Lorna Inniss in een schrijven aan de VVRP-minister diep door het stof gegaan. Diezelfde Inniss schreef op 17 januari 2017 op hoge poten gouverneur Lucille George-Wout aan met afschriften aan tal van ministers in Den Haag, waaronder de bewindsman van Buitenlandse Zaken.
Daarin wordt de regering in Willemstad de facto hard op de vingers getikt wegens onverantwoordelijke besluitvorming over en omgang met het nog onaangetaste Oostpunt, dat overigens privéeigendom is van de familie Maal.
Het UNEP-secretariaat verwijt de regering in strijd met internationale afspraken en regels te handelen en stelt met zo veel woorden dat Curaçao zich hiermee schuldig maakt aan ‘non-compliance’. De coördinator dreigt zelfs om dit aan de grote klok te hangen en tijdens een internationale conferentie de deelnemende landen te informeren dat Curaçao niet voldoet. UNEP gaat nóg verder - op basis van, zo wordt duidelijk, misinformatie afkomstig van derden - door ook de koning en koningin, Willem-Alexander en Máxima, bij de kwestie te betrekken.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).