Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Hoewel de aangekondigde veiling van het Plaza Hotel Curaçao & Casino in Punda een bittere nasmaak geeft, opent het wel de deur voor nieuwe mogelijkheden. plaza,,Iedere crisis is in feite een nieuwe mogelijkheid”, zo stelt de kersverse nieuwe minister van Economische Ontwikkeling, Steven Martina (MAN), in gesprek met deze krant.
Het Antilliaans Dagblad meldde afgelopen vrijdag dat het ooit prestigieuze hotel in de binnenstad zal worden geveild. Hypotheekhouder Girobank besloot na grote schulden de stekker eruit te trekken en notaris Igor Naaldijk werd belast met de voorbereiding en uitvoering van de veiling van het Plaza Hotel. ,,Het is een pijnlijk proces, maar wanneer een investeerder niet genoeg kapitaal heeft om het bedrijf, of in dit geval het hotel, solvabel te houden, moet naar een andere oplossing worden gezocht”, aldus Martina, die tegelijkertijd aangeeft dat er goede gesprekken gaande zijn met mogelijke kopers. ,,Het gaat hier natuurlijk om privé-eigendom, maar de regering zou hierin zo veel mogelijk willen assisteren.” Al enige tijd is er sprake van gesprekken met potentiële kopers van het hotel. Deze gesprekken mondden echter steeds weer - door de miljoenenschuld die het hotel open heeft staan bij crediteuren - in niets uit.
Wanneer de veiling van het hotel plaatsvindt, is vooralsnog onduidelijk.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).