Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Ruim zeventig bemanningsleden van het fregat Zr.Ms. Van Amstel van de Koninklijke Marine hebben zaterdag geholpen met het opruimen van de olievervuiling aan de noordkust van Curaçao.

marine2
Het stationsschip van Defensie in het Caribisch gebied ligt op dit moment in de haven van Willemstad. De bemanning stak op verzoek van de Maritieme Autoriteit Curaçao de handen uit de mouwen tijdens een schoonmaakactie bij Wakawa, Boka Ascension en de Sint Jorisbaai. Dat gebeurde in samenwerking met onder andere Stichting Uniek Curaçao en Sea Turtle Conservation Curaçao.
De mannen en vrouwen van de marine struinden gewapend met afvalzakken, harken en scheppen de kust af op zoek naar olieresten. Zij verzamelden zakken vol met vervuild materiaal. De olieresten werden gevonden op zwerfafval en zeewier, maar ook op stenen en half weggezakt in het zand op de stranden.
De olieresten werden rond 22 mei eerst op Bonaire aangetroffen en een week later ook op Aruba en Curaçao. De olie is naar alle waarschijnlijkheid afkomstig uit de olieraffinaderij op Trinidad door een lek in een olietank. Ook op Bonaire en Aruba heeft het personeel van Defensie in het Caribisch gebied meegeholpen met het opruimen of in kaart brengen van de vervuiling, aldus de Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).