Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De negende editie van Curaçaos grootste windsurfwedstrijd op het Spaanse Water was afgelopen hemelvaartweekend een groot succes. De Curaçao Challenge kent elk jaar veel gezelligheid maar ook gezonde rivaliteit. challengeZeventig talenten uit Aruba, Bonaire en Curaçao surften vaak nek-aan-nek in een groot aantal slalomraces en op zaterdag en zondag waren er ook freestyle-competities. Na vier dagen surfen had elk eiland medailles vergaard.
De harde wind maakte de slalomwedstrijden in de rookieklasse (beginners,) de B-klasse (minder ervaren windsurfers) en de A-klasse (windsurfers met veel wedstrijdervaring) heel spannend. Tijdens de laatste slalomwedstrijden dreef een losgeslagen zeilboot het wedstrijdgebied in maar de windsurfers hielden het hoofd koel en er werden toch snelle tijden neergezet.
Bij slalom draait het vooral om snelheid, bij freestyle gaat het om schoonheid, durf en behendigheid. In de competitie kregen de 15 ervaren freestylers in een afvalrace in tweetallen 6 minuten de tijd om hun beste tricks te demonstreren aan een enthousiast publiek. Hierbij werden naast de bekende Vulcans, Spocks, Kono’s en Bobs ook Burners en de moeilijke airfunnel 720 uitgevoerd. In een spannende finale greep Kareem Naipal naar het goud terwijl Ryan Richie zilver won en Stefan de Bell brons.
De organisatie denkt aan uitbreiding van de Challenge. Hilde Schnitzler, hoofdorganisator van de Curaçao Challenge: ,,Met zoveel talentvolle surfers uit Aruba, Bonaire en Curaçao willen we nu onderzoeken of een ABC-windsurfing tour volgend jaar misschien mogelijk is. Het grootse obstakel zijn de surfspullen die steeds van eiland naar eiland moeten worden vervoerd, maar daar hebben we misschien een oplossing voor.” De wedstrijdorganisatie kijkt tevreden terug op een spannende en soepel verlopen Curaçao Challenge met veel gezelligheid. De windsurfers surften, volgens wedstrijdleider Viktor Wijnand, door de harde wind op de top van hun kunnen en hebben in alle categorieën enorm goed gepresteerd.
Winnaars slalom-competitie: Ed de Groot (25+ categorie), Aron Etmon (A-klasse 16+), Boris van Noort (A-klasse t/m 15 Jaar), Anne Coenen (A-klasse vrouwen), Jim Zinken (B-klasse 14+), Christiaan Bakker (B-klasse t/m 14 jaar), Xavio Dekker (B-Klasse tot 11 jaar), Maud Wildeboer (Rookies 11+), Gianna Martis (Rookies t/m 10 jaar). Winnaars freestyle-competitie: Kareem Naipal (mannen 15+), Faan Coenen (jongens t/m 15 jaar), Anne Coenen (vrouwen t/m 15 jaar).




Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.