Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De kustwacht heeft in de nacht van maandag op gisteren samen met de politie 51 Venezolanen aangehouden die illegaal aan land wilden komen. venezolanenDe arrestaties vonden plaats nabij Fuik.
Het maritiem patrouillevliegtuig van de kustwacht detecteerde rond middernacht twee verdachte go-fasts, beide ten zuidoosten van Curaçao. Twee SuperRhibs en de kustwachthelikopter werden ingezet. Tevens werd een patrouille van de kustwacht en de politie naar Fuik gedirigeerd, waar een zoektocht werd ingesteld. Daar zijn negentien personen, van wie negen vrouwen en tien mannen - allemaal uit Venezuela - aangetroffen, die vermoedelijk zijn afgezet door een van de twee go-fasts.
De twee SuperRhibs hebben de twee go-fasts op het water onderschept. Op een van de go-fasts, die zich ten zuiden van Caracasbaai bevond, zaten nog eens dertig opvarenden en op de andere - ten zuiden van Fuik - zaten twee opvarenden. Beide vaartuigen zijn opgebracht naar het kustwachtsteunpunt te Parera. Aldaar zijn alle personen, van wie veertien vrouwen en achttien mannen - ook allemaal met de Venezolaanse nationaliteit - na een veiligheidsfouillering overgedragen aan de politie. De hele groep wordt vastgehouden in afwachting van nader onderzoek in de zaak en vervolgens deportatie.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).