Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bondscoach Remko Bicentini heeft afgelopen vrijdag de definitieve selectie voor het Curaçaose team voor de Gold Cup bekendgemaakt. De Gold Cup wordt van 7 tot en met 26 juli in de Verenigde Staten gespeeld.


OPSPORT Bicentini blijVoorafgaand aan de Gold Cup speelt het team nog twee oefeninterlands en de laatste ronde van de Caribbean Cup.
Het wordt een heel druk seizoen voor de geselecteerde spelers. Het team verzamelt zich op 7 juni in Zeist voor een driedaags trainingskamp, waarbij Bicentini vooral de fitheid van de spelers zal evalueren. ,,De meeste jongens hebben dan al even vakantie gehad, dus het is belangrijk om de conditie te pijlen. Ook moeten we natuurlijk goed uitkijken met de arbeid-rustverhouding de komende twee maanden”, zegt Bicentini in een gesprek met deze krant. Vervolgens reist het team naar Toronto voor een oefenwedstrijd tegen Canada om meteen daarna de voorbereiding op Curaçao voort te zetten. Op 17 juni speelt Curaçao thuis een oefenwedstrijd tegen Nicaragua. ,,We hebben wat betreft de oefenwedstrijden bewust voor tegenstanders op niveau gekozen om zo de speelwijze erin te slijten”, licht Bicentini toe. ,,Op 22 juni spelen we dan de halve finale van de Caribbean Cup in Martinique tegen Martinique. De finale is dan op 25 juni tegen Frans-Guyana of Jamaica.”
De selectie bestaat grotendeels uit spelers die ook de kwalificatiewedstrijden voor deze toernooien hebben gespeeld. ,,Met dit team hebben we ons in oktober 2016 kunnen kwalificeren en ook in maart zijn we ongeslagen gebleven in de oefenwedstrijd tegen El Salvador”, aldus Bicentini. ,,Kijk, je wilt natuurlijk je selectie versterken waar nodig en waar dat kan, maar daar speelt van alles in mee. Jonge spelers hopen nog op een kans bij Oranje, jongens die op een transfer hopen, willen niet meteen de eerste voorbereiding van hun nieuwe club missen. Andere spelers zijn lang geblesseerd geweest. Maar ik weet precies wat ik aan deze selectie heb. Het zijn jongens die echt met hart en ziel voor Curaçao willen spelen.”
Na de Caribbean Cup keert de selectie terug naar Curaçao. ,,De spelers hebben dan even vakantie tot 3 juli, dan beginnen we weer te trainen en op 5 juli vliegen we naar San Diego waar we tegen Jamaica spelen. Dan op 9 juli tegen El Salvador in Denver en op 16 juli tegen Mexico in San Antonio. En dan op 26 juli in de finale, maar ik weet nog niet tegen wie”, besluit de bondcoach met een kwinkslag. ,,Het is een enorme organisatie en we zijn er dag en nacht mee bezig. Het wordt een fantastisch zomer.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).