Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Deze luchtfoto van Curaçao Ports Authority (CPA) geeft de voortgang van de constructie van de tweede megapier in Otrobanda, Willemstad goed weer.

megapier

Het werk wordt gedaan door Nederlandse bouwconcern BAM. De pier komt aan de westkant van de Sint Annabaai naast de bestaande Ernest ‘Jackie’ Voges-pier te liggen.
De tweede pier zal gebruikt worden voor het afmeren van cruiseschepen, vrachtschepen, tankers en andere vaartuigen. Het werk omvat de aanleg van een bijna tweehonderd meter lange afmeersteiger, een 75 meter lange aanloopsteiger, vier afmeervoorzieningen en landaanwinning met kustbescherming.
BAM zal ook de bestaande megapier renoveren. De aanleg van de tweede megapier is onderdeel van de totale ontwikkeling die CPA realiseert onder het Rif Seaport Curaçao Masterplan en is van belang voor de verdere groei van het cruisetoerisme naar Curaçao. Totaal investeringsbedrag is 76 miljoen gulden, waarvan voor 58 miljoen met financiering van het pensioenfonds APC.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).