Van een onzer verslaggevers
Willemstad – Dricoma is een bedrijf dat koelfaciliteiten aan derden verhuurt, het bedrijf is niet verantwoordelijk voor de goederen van klanten die daar worden opgeslagen. De aangekondigde manifestatie van woensdag is niet op zijn plaats omdat Dricoma zelf niets verkeerd heeft gedaan. Dat zegt manager Mike Posner in gesprek met deze krant.


dricomaPosner verklaarde aan deze krant dat er op social media sprake is van ophitsing. ,,Er wordt gesproken over 22.000 kilo vlees dat in beslag is genomen omdat het vlees niet goed zou zijn. Er was een probleem met de labelling, de etikettering van het vlees. Dit vlees is niet door de autoriteiten in beslag genomen, u kunt gerust zelf komen kijken. Het vlees is ook niet afgeschreven of afgekeurd. De documenten om het probleem met de labelling op te lossen, moeten nog uit het buitenland komen”, aldus Posner.
Navraag over de 20.000 kilo aan vlees bij inspecteur Arnold Dwarkasing van de veterinaire dienst leverde gisteren niets op. Dwarkasing verwees voor informatie over deze zaak naar de secretaris-generaal (sg) van het ministerie van Gezondheid Milieu en Natuur en/of de minister van het departement. Jeanine Constancia- Kook is de waarnemend secretaris-generaal van het ministerie bij afwezigheid van sg Geraldine Cristina. Constancia-Kook verklaarde dat zij op dit moment niets over de zaak kan zeggen. Zij heeft binnenkort overleg met alle betrokken partijen en zal daarbij alle relevante documenten krijgen.
Woordvoerder Suparmy Goeloe van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) verklaarde desgevraagd aan deze krant dat de 22.000 kilo vlees door de inspectie van het ministerie is gecontroleerd. De partij is vervolgens in beslag genomen aldus Goeloe. TV Direct meldde gisteravond dat er grote hoeveelheden bevroren vlees onder politiebegeleiding gisteren naar de landfill zijn gebracht. Het is onbekend van wie de partij was.
Afgelopen vrijdag gaf MEO een persbericht uit waarin onder andere melding wordt gemaakt van 22.000 kilo vlees. Dit vlees is volgens de verklaring van twijfelachtige kwaliteit en zal gecontroleerd worden door de veterinaire dienst. Het bericht vermeldt ook een pallet yoghurt dat een vervaldatum in 2013 had. Volgens Posner gaat het om een partij van een cliënt die er niet meer naar heeft omgekeken. Die partij kan niet op instructie van Dricoma vernietigd worden. Wanneer het bedrijf stappen tegen de cliënt zou willen ondernemen, moet er wel bewijs zijn, zo legt de manager uit.
In gesprek met deze krant wil de manager niet zeggen wie de eigenaar is van de 22.000 kilo vlees van twijfelachtige kwaliteit omdat het naar zijn mening onethisch is om dat te doen.
Op Facebook zijn er posts verschenen over de mogelijke eigenaar van de 22.000 kilo aan vlees. Journalist Julius Koko, organisator van de manifestatie morgen bij Dricoma, wilde gisteren bij Radio Direct de naam van de eigenaar van de ruim 20.000 kilo vlees niet noemen. Koko verklaarde in gesprek met deze krant dat de 22.000 vlees van Hector Henriquez B bv is. Koko wil aan de hand van een handtekeningenactie bij het Openbaar Ministerie aangifte tegen Dricoma doen.  Dat het vlees niet van Dricoma is, pleit dat bedrijf nog niet vrij, aldus Koko.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).