Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Anouk Wind en Darius Bérénos zijn de zeilkampioenen geworden van 2017 Youth Sailing Curaçao. De wedstrijden vonden dit weekend plaats op het Spaanse Water.


Wind Berenos zeilkampioenenEr was dit jaar een behoorlijke wind, gemiddeld 17 knopen, met uitschieters ver boven de 20 knopen, zo doet de organisatie verslag. In de Optimistboot voor de zeilers tot 15 jaar was de strijd om de kampioenstitel zeer spannend. Er werden vijf races gevaren door de topoptimistzeilers van de Ysco, de Goudklasse. Pas in de laatste meters van de laatste race werd duidelijk dat Anouk Wind, dankzij een voorsprong van twee bootlengtes, er met de titel van door zou gaan”, aldus Ysco. De organisatie legt uit dat Wind al enkele jaren tot de regionale top behoort bij de Optimistzeilers maar dat ze nog nooit het Curaçaose kampioenschap had gewonnen. Guillaume Montesant werd tweede, Ian Huizinga derde.
Bij de oudere zeilers, varende in de Laserboot, werd Darius Bérénos opnieuw kampioen. Zijn eerdere titels behaalde hij echter in de Optimist. Bérénos zeilde eerder de Cor van Aanholt Race en ook de wedstrijden bij het prestigieuze Internacional Dinghy Regatta in San Juan, Puerto Rico. Naast Bérénos wonnen Luc Mahieu en Cas van der Klok bij de Laser.
Bij de beginners in de Optimisten won Huub van Kapel en werd Milan Redeker tweede. Fleur Bolsenbroek werd derde. In de Bronsklasse werd Marise Hamberg eerste, Skyler Vinck tweede, gevolgd door Ava Kooijman. De Zilver ysco-klasse werd gewonnen door Marijn de Seriere, Koen van der Gulik werd tweede en Amber de Vries met een puntje minder derde. En bij de Zilverklasse werd Kirsten Redeker eerste, Tijn Bruinsma tweede en Anouk Hagendoorn derde. De topzeilers in de Optimist zullen eind juni deelnemen aan het Noord-Amerikaanse Kampioenschap in Toronto, Canada. Het team, bestaande uit Anouk Wind, Guillaume Montesant, Ian Huizinga, Bas van der Gulik en Roos Wind, zullen daar Curaçao vertegenwoordigen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).