Joel da Silva Gois wil vrede

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Directeur Joel da Silva Gois van Goisco heeft tijdens een demonstratie publiekelijk tot twee keer toe zijn excuses aan de demonstranten aangeboden.

goisco1

Gois deed dat één keer voor de aanwezige pers pal voor de supermarkt, de tweede keer dicht vóór de demonstranten.
,,Allereerst sorry, neem het mij niet kwalijk, mijn verontschuldiging voor wat voor ongemak dan ook voor het volk. Ten tweede: ik ben niet tegen controles,” aldus Gois.
In zijn verklaring zei de directeur dat hij nu vrede wil. De directeur zei later ook dat hij openstaat om over de arbeidsomstandigheden van het personeel te praten. Aan het eind van het jaar zal de supermarkt het volk op een grote vuurwerkshow trakteren om haar twintigjarig bestaan te vieren.
De manifestatie, een burgerinitiatief van journalist Julius Koko is door naar schatting ruim 800 mensen bezocht. De demonstratie was bedoeld als signaal dat consumenten producten willen waarvan de vervaldatum niet is verstreken. De afgelopen weken zijn er bij controles bij supermarkten veel vervallen producten aangetroffen.
De demonstranten hadden onder andere grote vellen tekst bij zich met teksten als ‘Wij willen geen bedorven vlees meer’ en ‘Het is genoeg geweest’. Er was ook een bord met de tekst ‘Breng het bedorven vlees naar Madeira’, verwijzend naar de nationaliteit van de directeur van Goisco. Organisator Koko had vooraf aangekondigd dat hij tijdens de manifestatie aan Gois zou vragen om publiekelijk zijn excuses aan te bieden. Maar het had heel wat voeten in de aarde eer het zover was. Bij aanvang van de demonstratie vroeg Koko een minuut stilte voor mensen die gestorven zijn omdat ze vervallen producten hebben genuttigd. Koko ging samen met vakbondsman Errol Cova, een andere vakbondsman, een man en een vrouw namens de demonstranten naar binnen bij Goisco. Journalist Yves Cooper was de enige vertegenwoordiger van de pers die naar binnen mocht.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).