Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Landhuis Saliña Ariba, ook bekend als Landhuis Stadsrust, is een nieuwe initiatief van de groep BSL.

park1

Op het landgoed aan de Nieuwe Caracasbaaiweg komen appartementen voor 50-plussers die binnen bereik van medische zorg en huishoudelijke hulp willen wonen.
Het stadslandgoed van bijna 13.000 vierkante meter ligt aan de Kaya Panacea, tussen de Saturnusstraat en de Nieuwe Caracasbaaiweg, tegenover Larry’s Bar & Grill. In de eerste helft van de 19e eeuw werd op deze plantage nopal gekweekt, een vijgcactus. Het landhuis, dat aan twee zijden een lange, brede galerij heeft, werd tot voor kort als woonhuis gebruikt.
De projectontwikkelaar wil de naam Stadsrust eer aandoen met de mogelijkheid van wonen in een park in de stad. Op het landgoed komen appartementsgebouwen met drie woonlagen, alle voorzien van balkon, rond een bloeiende tuin die omringd is met bomen. De appartementen worden opgetrokken uit duurzame materialen.
Bij het ontwerp is uitgegaan van de vraag wat vijftigplussers met een actief leven zouden wensen om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Een rustige en veilige woonomgeving, een woning die weinig onderhoud vereist en van alle gemakken is voorzien. ,,Met desgewenst huishoudelijke hulp en de optie van medische zorg als dat nodig is”, legt BSL-directeur Luis Correa uit.
Het hoger gelegen landhuis zal dienstdoen als clubhuis. Hier komen een restaurant en loungeroom. Het overdekte zuidterras is hiervoor uitermate geschikt, aldus Correa. ,,Er is een zwembad met bar, aan beide kanten van het landhuis is er een lange galerij, en er zijn twee bijgebouwen. Daar komen een permanente dokterspost, een kapper en beautysalon, een gym en een wasserette.”
Op loopafstand van het landgoed is er, aan de Caracasbaaiweg, een grote supermarkt, met aan de overkant van de weg diverse cafés en restaurants, en iets verderop in Saliña zijn kledingzaken en andere winkels. Ondanks al dit aanbod, denkt Correa over een kleine gezondheidswinkel in Stadsrust. ,,Ons motto is: Neem je gezondheid in eigen hand.”
Ook wil hij kopers van een appartement de mogelijkheid bieden om hun huisdier mee te nemen. ,,We willen bekijken of dit mogelijk is zonder dat de rust van andere bewoners wordt verstoord”, zegt Correa, die hiermee wil voorkomen dat mensen door verandering van woonomgeving na jaren afscheid moeten nemen van hun huisdier.
Stadsrust zal de bewoners de mogelijkheid van transport bieden; er komen enkele personenbusjes voor vervoer op afspraak. ,,We willen complete service bieden, in de vorm van permanente beveiliging, van onderhoud van park en gebouwen, met de optie van vele extra’s”, zegt Correa. ,,Faciliteiten waar je niet per se gebruik van hoeft te maken, maar als je hulp of zorg nodig hebt, dan is dit beschikbaar.”
De voorverkoop van appartementen is reeds begonnen. De projectontwikkelaar rekent erop weldra met de bouw te kunnen beginnen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).