Zowel aan de noordzijde als de zuidzijde van het eiland zijn de afgelopen dagen grote bruine vlekken te zien in de zee. Dit is sargassum, een bruinwier dat van nature voorkomt in het Caribisch gebied maar sinds enige tijd periodiek exponentieel toeneemt. In 2015 was er een enorme toestroom van het wier in het Caribisch gebied wat voor problemen zorgde bij havens en stranden en binnenbaaien bedekte met een ondraaglijke stank als gevolg. Boka Ascencion is ondertussen bijna helemaal volgestroomd met het wier en er begint een penetrante geur van rottend organisch materiaal te hangen in de omgeving.

sargassumvelden


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).