Van een onzer verslaggevers
Willemstad - ,,Wij hebben een betere samenleving zélf in de hand”, benadrukt de Fundashon Kòrsou Transparente, die de Corruption Awareness Week organiseert. Van 15 tot 22 mei vraagt de stichting via diverse acties aandacht voor de strijd tegen niet-integer gedrag en corruptie. Voorzitter is Camillo Bakhuis.


statement corruptieMet de ‘#MiMannanTaLimpi’ selfie-challenge wordt eenieder uitgedaagd om publiekelijk de hand op te steken en een statement te maken tegen corruptie. Deze actie is gebaseerd op de in Zuid-Afrika succesvolle ‘#MyHandsAreClean’ social mediacampagne van Corruption Watch, waar Kòrsou Transparente nauw mee samenwerkt. Onder de genoemde hashtag belooft de deelnemer ‘de handen schoon te houden’.
Kòrsou Transparente geeft tijdens Punda-Vibes op donderdagavond 18 mei de campagne ook een persoonlijk gezicht; dat gebeurt vanaf 18.00 uur op het Gomezplein met diverse interactieve activiteiten.
Zo kunnen belangstellende deelnemen aan de ‘Hoe schoon zijn jouw handen?’-test en deelt de stichting stukken zeep uit om de vuile handen symbolisch schoon te maken. Daarnaast is de Corruption Confessions-Witness-Victim Wall te bezichtigen en kan het publiek ook zelf anoniem een biecht doen of een ervaring delen.
Het muzikale duo Evita Ross en Wietze Krikke brengt in samenwerking met diverse artiesten voor het eerst de Corruption Awareness Tambú ten gehore, waarna ze de pen doorgeven aan een volgende artiest voor het schrijven van een song over het thema.
Tijdens de week staan diverse mediaprogramma’s in het teken van Corruptie Awareness. Bekende columnisten en bloggers, waaronder Favell Maduro, Denise Vijber, Jeroen Jansen, Yves Cooper en Ariën Rasmijn delen hun gedachten, visie en observaties in de Corruption Awareness Columns Curaçao. Deze online bundel wordt dinsdag gepubliceerd en is te lezen via Facebook.com/KorsouTransparente.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).