Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De afdeling Inspectie van het Ministerie van Economische Ontwikkeling heeft bij een controle bij Centrum Supermarket Mahaai een voorraad bevroren kroketten, arepita’s, hamburgers, kipsatés en deeg met kaas aangetroffen waarvan de uiterste houdbaarheidsdatum ruim was verstreken, of niet op het product was aangegeven.


CentrumDat heeft Ronny Cornelis, hoofd van de afdeling Inspectie, tegenover deze krant verklaard. ,,Bij Centrum Supermarket was het opvallend dat de producten in de schappen niet over de uiterste houdbaarheidsdatum waren. De bevroren kroketten en arepita’s die lokaal worden gemaakt, daarbij heeft de fabrikant niet vermeld wanneer de producten zijn gemaakt en wanneer de vervaldatum is”, aldus Cornelis.
Centrum Supermarket was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. De inspectie controleert sinds een maand producten die bij minimarkets en supermarkten worden aangeboden. Bij een controle van een minimarket bij de Weg naar Welgelegen zijn 120 producten aangetroffen waarvan de houdbaarheidsdatum was verstreken. Bij een minimarket bij Abrahams stuitte de dienst gisteren op een illegale bakkerij en de illegale verkoop van auto-onderdelen en ijzerwaren. Cornelis heeft consumenten opgeroepen om in supermarkten en minimarkets de houdbaarheidsdatum te controleren.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).