Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Kandidaat-Statenvoorzitter William Millerson (PAR) is vooral bekend als Nederlands karatekampioen.

millerson2

De op Aruba geboren Millerson is voormalig lid van de kernploeg van de Nederlandse karatebond en vicepresident van de World Karate Federation.
De karateka is zes jaar geleden voor zijn uitzonderlijke verdiensten geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. Deze onderscheiding ontving Millerson uit handen van de gouverneur van Curaçao.
William ‘Junior’ Millerson begon tijdens zijn studie in Nederland met Wadokai karate. Hij trainde bij Van Hellemond Sport in Hilversum. Drievoudig Nederlands karatekampioen Jack van Hellemond leerde Wadokai karate van van sensei Ishikawa, de Japanse meester die deze unieke vorm van karate in Nederland introduceerde. Millerson blonk uit: hij werd al na drie jaar Nederlands kampioen in zijn gewichtsklasse. Nog datzelfde jaar, in 1973, won hij tijdens het EK karate een zilveren medaille en werd hij Europees kampioen Wadokai karate.
In 1976 schittert Millerson als kampioen van Latijns-Amerika en van het Caribisch gebied in Santo Domingo en Guatemala. Hij is dan trainer en coach van de selectie van Curaçao en later van de Nederlandse Antillen.
Millerson, die behalve in de sport carrière maakte in de telecommunicatiesector op Curaçao - hij is twaalf jaar directeur van Antillean Information Networks, leverancier van elektronica - is door de PAR voorgedragen als Statenvoorzitter vanwege zijn grote management- en organisatietalent. Hij hanteerde de voorzittershamer van de Curaçaose Sport Federatie en van de Pan-Amerikaanse Karate Federatie, werd gekozen tot voorzitter van het Olympisch Comité van de Nederlandse Antillen (Naoc) en in 2014 benoemd tot erevoorzitter van de Pan-Amerikaanse Karate Federatie. Millerson heeft op Curaçao vele topkarateka’s opgeleid die als lid van het Nederlandse team erg succesvol zijn gebleken. De PAR verwacht dat de gedisciplineerde Millerson uitstekend de orde in de Staten weet te handhaven, op verantwoorde wijze, gebruikmakend van zijn ervaring als sportcoach en manager.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).