Van onze redactie
Willemstad - De musea van Curaçao zullen van 18 mei tot en met 21 mei Open Museumdagen organiseren.

museum1
,,Met dit gebundeld initiatief willen de musea de bevolking gedurende vier dagen de gelegenheid geven zich onder te dompelen in de Curaçaose cultuur”, aldus een persbericht van de organisatie. ,,Met verschillende activiteiten en programma’s speciaal georganiseerd voor deze vier dagen.”
Directeur van het nog te openen Children’s Museum Curaçao, Esther de Sola-Pijl, is de trekker van dit initiatief en bracht de verschillende musea samen. ,,Op 18 mei wordt wereldwijd de Dag van het Museum georganiseerd”, vertelt ze. ,,Ook op Curaçao wordt hier elk jaar door verschillende musea aandacht aan besteed.”
Vaak kan het publiek dan gratis of tegen een gereduceerd tarief de musea bezoeken. Vroeger was er een actieve groep mensen vanuit verschillende musea die met elkaar samenwerkten. Er is zelfs een begin gemaakt met de oprichting van een Asosashon di Museo.
,,En dat willen we nu weer oppakken. Curaçao heeft zo veel te bieden en dat wat er is heeft eigenlijk nog lang niet genoeg aandacht gekregen. We kunnen meer doen. Daarom hebben we met z’n allen de koppen bij elkaar gestoken en de Open Museumdagen zijn daaruit gekomen.”
De Museumdagen - Dia di Museo - zijn bedoeld om de cultuur en de geschiedenis van Curaçao met vereende krachten onder de aandacht van de bevolking te brengen. ,,Op een leuke, toegankelijke manier. Met interactieve programma’s. Het thema is ‘Wat er verborgen is’. Er is nog veel te ontdekken over onszelf. Wij als musea hebben de taak om ons erfgoed onder de aandacht te blijven brengen bij het publiek en van nieuwe invalshoeken te voorzien. De samenwerking met de musea verloopt goed en we zijn heel blij dat we elkaar weer gaan versterken.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).