Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - PAR, die bij de laatste verkiezingen als de winnaar uit de bus is gekomen, heeft alle kandidaten - zowel voor het ministerschap als voor andere functies in de Staten en voor Gevolmachtigde minister - bekendgemaakt.

De post waar de laatste tijd het meest over werd gespeculeerd, is de post van Justitie. Hierover deden verschillende geruchten de ronde, maar nu is bekendgemaakt dat de partij advocaat Quincy Girigorie voor deze post heeft aangedragen.
Girigorie is werkzaam bij advocatenkantoor Triple A Attorneys. Hij heeft Antilliaans recht gestudeerd en studeerde in 2007 af bij de toenmalige Universiteit van de Nederlandse Antillen. Daarna was Girigorie gedurende twee jaar werkzaam binnen de trustsector van Curaçao. In 2009 maakte hij de overstap naar de advocatuur. Als raadsman is hij gericht op algemene wetpraktijken, gespecialiseerd in bemiddeling en arbitrage, evenals in vennootschapsrecht.
Zoals bekend zal partijleider Eugene Rhuggenaath zelf de post van premier en minister van Algemene Zaken, inclusief Refineria di Kòrsou (RdK) op zich nemen. Zita Jesus-Leito heeft de portefeuille van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning en Marilyn Alcalá-Wallé - oud-gedeputeerde van Onderwijs - wordt de nieuwe minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport.
Anthony Begina, voorheen de plaatsvervangende Gevolmachtigde minister van Curaçao in Den Haag, wordt de nieuwe Gevolmachtigde minister. Alle kandidaten voor het ministerschap moeten nog gescreend worden.
In de Staten komen voor de PAR - na de beëdiging van het nieuwe kabinet - Curtley Obispo te zitten, alsook Stephen Walroud, Jesser El Ayoubi, Ana Maria Pauletta, Gisette Seferina en William Millerson. Nieuwkomer Millerson (63) wordt de nieuwe Statenvoorzitter, en - eveneens nieuwkomer - Pauletta wordt de fractievoorzitter van de gele partij in de Staten. Obispo wordt de plaatsvervangend fractievoorzitter.

kandidaten


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).