Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Vandaag is het exact vier jaar geleden dat de oprichter van Pueblo Soberano, Helmin Wiels, op het strand van Marie Pampoen werd vermoord. De gevolgen hiervan zijn sindsdien sterk op te merken bij de partij die ooit als de grootste van Curaçao gold.
wielsIn gesprek met deze krant verklaart voorzitter Lucho Rosales dat de partij zich voorbereid op een reorganisatie, waarbij onder andere een nieuw bestuur zal moeten worden gekozen. Hiermee doet PS - die bij de laatste Statenverkiezingen slechts één zetel heeft weten te bemachtigen - een poging om de partij nieuw leven in te blazen. Ook zal de partij in een algemene ledenvergadering zich moeten uitspreken of het tijd is voor een nieuwe politiek leider. Huidig leider Jaime Córdoba, nu nog minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn en tevens van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning gaat in ieder geval namens de partij in de Staten zitten. Córdoba behaalde bij de laatste verkiezingen 1.490 stemmen. Bij de laatste verkiezingen waar Helmin Wiels in 2012 aan mee deed, behaalde de toenmalige PS-leider 16.090 stemmen.
PS herdenkt vanavond bij de sede in Wishi/Marchena dat Wiels vier jaar geleden werd vermoord. In het verleden heeft de partij een eigen manifestatie georganiseerd op de sterfdag van hun leider. De belangstelling daarvoor is met de jaren echter flink afgenomen. De nabestaanden van de vermoorde politiek leider houden vandaag om 19.00 een mis bij de kerk van Steenrijk.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).