Elke wijziging in de concept-Staatsregeling betekent: Ayó Pais Kòrsou op 10-10-10”, zegt directeur van directie Bestuurlijke en Constitutionele Zaken Armin Konket die als nummer 12 op de kandidatenlijst van de PAR staat.
,,De wet schrijft voor dat de Eilandsraad die op 27 augustus gekozen wordt over exact dezelfde concept-Staatsregeling moet stemmen als de versie die op 18 juni is aangenomen met onvoldoende meerderheid van twaalf stemmen voor en negen tegen”, zegt Konket. ,,Er kan helemaal niets aan dit concept gewijzigd worden.”
Degenen die tegen de Staatsregeling hebben gestemd beseffen nu dat er geen steun is voor hun standpunt omdat het volk hoe dan ook wil dat 10-10-10 doorgaat. Nu zeggen zij dat zij de Staatsregeling zullen goedkeuren na enige aanpassingen. Wat zij uit onwetendheid of kwaadwilligheid vergeten te vermelden is dat als er maar één letter in de Staatsregeling gewijzigd wordt, deze weer het hele traject zal moeten doorlopen.”

wijziging

Lees meer...

Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.