Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bij de verkiezingen van komende vrijdag worden door JCI Ioba Curaçao en Basila Chill exitpolls gehouden. Dat wil zeggen anonieme stembuspeilingen bij 40 verschillende locaties.


stembureauVolgens de organisatoren worden er voor het eerst dergelijke polls op het eiland gehouden. Zij spreken dan ook van ‘historische exitpolls’. Basila Chill heeft speciaal voor de polls een mobiele applicatie ontwikkeld. De kiezers kunnen, nadat ze hun stem hebben uitgebracht, op een tablet vragen te beantwoorden. Daarbij moet de kiezer zijn geslacht en leeftijdsgroep invullen. De kiezer kan daarna aangeven op welke partij hij heeft gestemd. Tot slot wordt aan de kiezer gevraagd of hij bij de vorige verkiezingen ook heeft gestemd en op welke partij dat was.
Als de stembureaus zijn gesloten, worden de resultaten van de exitpolls door Basila Chill en JCI Ioba bekendgemaakt. Dit gebeurt voordat de officiële uitslagen door het Hoofdstembureau worden bekendgemaakt. De organisatoren hebben vooraf het Hoofdstembureau geïnformeerd over de polls.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).