Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Minister Jaime Córdoba van Verkeer Vervoer en Ruimtelijke Planning en tevens bewindsman voor Sociale Ontwikkeling Arbeid en Welzijn, is gistermiddag weer niet op komen dagen bij een gepland overleg met vakbond Sebi en Fundashon Kas Popular over zijn voorgenomen overdracht van de volkswoningen aan de huurders.


CordobaDat heeft voorzitter Edward St Jacobs van Sebi aan deze krant verklaard. ..Ik probeer optimistisch te blijven en hoop dat Córdoba vandaag of morgen alsnog met ons praat, maar dat moeten wij nog zien. Het lijkt alsof de minister de zaak niet serieus neemt. In het overleg van gisteren waren twee medewerkers van Córdoba aanwezig maar zij zijn niet bevoegd om beslissingen te nemen. Als dit zo doorgaat sluiten wij acties niet uit”, aldus de voorzitter van de vakbond.
Vorige week stonden er sinds woensdag drie afspraken op de opeenvolgende dagen gepland. Deze afspraken zijn op het laatste moment afgezegd, aldus de vakbondsman tegenover deze krant.
Komende woensdag is het twee weken geleden dat het personeel van FKP naar Fòrti is gegaan nadat Córdoba bekendmaakte 3.500 volkswoningen aan de huurders over te zullen dragen. Het personeel van FKP vreesde voor gedwongen ontslagen wanneer de stichting als gevolg van de overdracht niet langer het onderhoud aan de huizen hoeft te doen. FKP is het ermee eens dat de huizen worden overgedragen maar wil wel eerst goede afspraken maken met de overheid over de openstaande schuld bij de woningbouwvereniging. De stichting heeft in een brief aan de minister alle knelpunten genoemd die opgelost moeten worden voordat de overdracht van de huizen plaats kan vinden.
Woordvoerder Lucho Rosales van minister Córdoba verklaarde desgevraagd aan deze krant dat de vergaderingen niet hebben plaatsgevonden omdat de notulen van eerdere bijeenkomsten nog niet verwerkt zijn. Het is niet bekend of de bewindsman deze week nog met de bond en FKP vergadert. Het huidige kabinet-Pisas moet formeel komende woensdag haar ontslag indienen met het oog op de parlementsverkiezingen van aanstaande vrijdag en donderdag is het een officiële feestdag.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.