Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de Cruyff Foundation brengt FXDC-Post drie unieke postzegels van voetballegende Johan Cruijff uit voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba.


Cruijff zegels Bonaire,,Drie kleurrijke postzegels met portretten uit drie verschillende periodes uit zijn succesvolle carrière”, meldt FXDC-Post aan het Antilliaans Dagblad. De Johan Cruijff-postzegels verschijnen op zijn geboortedag, vandaag 25 april.
De vorig jaar overleden Cruijff wordt gezien als een van de grootste voetballers aller tijden. Zo won hij maar liefst drie keer de Gouden Bal en werd hij in 1999 verkozen tot Europees Speler van de Eeuw. Na zijn afscheid als speler in 1984 bleef Cruijff actief binnen de voetbalwereld als succesvol coach. Ook richtte hij de Cruyff Foundation op, met als doel de jeugd meer in beweging te brengen. Hiervoor werden zowel in Europees Nederland als in de Caribische delen van het Koninkrijk ‘Cruyff courts’ aangelegd, een moderne invulling van het aloude, maar vaak verdwenen, ‘trapveldje’. Een plek waar jongeren vrij toegankelijk en veilig kunnen sporten.
,,Met de uitgifte van de drie Johan Cruijff-postzegels wil FXDC-Post het belang onderschrijven om sport en spel bij kinderen - nu ook zonder Johan Cruijff - te blijven stimuleren. Een deel van de opbrengst van deze postzegeluitgifte, 14(!) procent, gaat daarom naar de Cruyff Foundation.” Nummer 14 was het rugnummer van de wereldberoemde voetballer.
De Johan Cruijff-postzegels zijn ontworpen door Frank Janse van Frank Grafisch Ontwerp. De drie postzegels hebben alle een frankeerwaarde van 0,99 dollar en zijn verkrijgbaar op postkantoren in de BES (Bonaire, Sint Eustatius en Saba). Zo laat Nicole Merkies, algemeen directeur van FXDC-Post, weten.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).