Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Interim-minister Sisline Girigoria van Gezondheidszorg, Milieu en Natuur (GMN) heeft de bouwwerkzaamheden bij het project Hospital Nobo Otrobanda (HNO) bezocht.

hnoZij werd ontvangen en rondgeleid door onder andere Reginald Doran van Sona. Doran gaf na een inleiding meer ‘diepgaande informatie’ over het project, aldus het ministerie. Hij maakte hierbij gebruik van een schaalmodel.
Ook bouwbedrijf Ballast Nedam/Renaissance Construction gaf een presentatie. Het project HNO bevindt zich in de fase dat het atrium en de verschillende secties van het gebouw zo goed als klaar zijn. Het ziekenhuis in aanbouw heeft het internationale duurzaamheidscertificaat LEED Gold (Leadership in Energy and Environmental Design) ontvangen. Bij de bouw worden duurzame methoden en materialen gebruikt. Een voorbeeld is een zeer geavanceerd koelingssysteem. Minister Girigoria praat binnenkort verder met Sona over de voorwaarden waaronder het ziekenhuis conform schema en zonder meerkosten verder wordt afgebouwd.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).