Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het verslag van Statenlid Yaël Plet (MAN) dat in de media circuleert is niet het verslag dat door de parlementariër bij de Landsrecherche is ingeleverd. Dat heeft zijn advocaat Achim Henriquez gistermiddag verklaard tijdens een persconferentie van zijn cliënt.


PletHenriquez verklaarde aan deze krant dat er redenen zijn om in dit stadium van het onderzoek over een verslag en niet over een aangifte te spreken. ,,Maar ik sluit niet uit dat het later als aangifte wordt aangeduid”, aldus de advocaat. Plet maakte dit jaar tijdens een persconferentie van MAN mee dat men geprobeerd had hem om te kopen. Het Statenlid heeft daarna de Landsrecherche hiervan op de hoogte gebracht.
De persconferentie van gisteren was nodig omdat de parlementariër verontwaardigd is over de berichtgeving van vorige week over een door hem getekende verklaring. Plet was vorige week in het nieuws nadat op 5 april bij politiek leider Gerrit Schotte (MFK) en Charles Cooper, de nummer twee op de verkiezingslijst van die partij, huiszoekingen zijn gedaan in de zaak Wilhelmina. In die zaak wordt de omkoping van een of meerdere Statenleden onderzocht. Schotte en Cooper gelden als verdachten hierin.
Bij zakenman Ricardo, een goede vriend van Plet, is vorige week ook huiszoeking verricht, maar hij is officieel geen verdachte. Daags na de inval tekende Plet op verzoek van de zakenman een verklaring die door Ricardo was opgesteld. Daarin stelde de parlementariër dat Ricardo niet had geprobeerd om hem om te kopen. De zakenman had de verklaring voor de bank nodig, aldus de parlementariër. Die verklaring is in goed vertrouwen en op grond van de bestaande vriendschap getekend, zo legde Plet uit. De parlementariër wilde geen mededelingen doen over zijn verslag aan de Landsrecherche. Dat blijft gewoon staan, laat de autoriteiten hun werk doen, zo merkte hij op.
Tijdens de bijeenkomst herhaalde het Statenlid wat hij wel eerder over deze zaak heeft gezegd. Namelijk dat zijn optreden geen politieke stunt is. Het is ingegeven door zijn plicht als burger. En als Statenlid die bij de gouverneur de eed aflegde om de wetten, Staatsregeling en de democratie te respecteren. ,,Ik wijk voor niemand. Ik fabriceer geen leugens, dit is geen politieke stunt”, aldus de parlementariër. Nadat de parlementariër de verklaring over Ricardo tekende, vertrok hij voor een vakantie naar Miami. Het Statenlid liet gisteren aan de pers zien dat deze reis al een tijd geleden is geboekt.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).