Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De behandeling en producten die de echtgenote van MFK-politicus Charles Cooper aanbiedt, worden merendeels niet door de verzekering vergoed.

cooper

Patiënten betalen dus veelal cash. Daarmee zou over een paar maanden best een bedrag van 50.000 gulden kunnen worden geïnd.
Dat zegt huisarts Walid Elhage, voorzitter van de Curaçaose huisartsenvereniging CHV, desgevraagd. De CHV is geen voorstander van de ‘esthetische geneeskunde’ waarin huisarts en CHV-lid Isbely Cooper-Mendoza zich gespecialiseerd heeft via cursussen in Venezuela. ,,Wie erin gelooft, betaalt ervoor. Maar wij kijken er met argusogen naar”, zegt Elhage. Want een groot deel van de producten die Cooper voorschrijft aan haar patiënten valt niet onder de geregistreerde geneesmiddelen. Het gaat om vrije verkoop. Anders dan een gangbare huisartsenpraktijk, heeft een praktijk als die van Cooper, volgens Elhage, veel cashinkomsten. ,,Ik kom over twee jaar nog niet aan 50.000 gulden contant geld, maar Isbely Cooper is heel succesvol. Ik denk dat zij in een paar maanden tijd wel zo’n bedrag kan innen.”
Tijdens een inval door de Landsrecherche vorige week woensdag werd in het huis van het echtpaar Cooper tussen de 50.000 en 55.000 gulden cashgeld gevonden en in beslag genomen. Charles Cooper, voorheen MAN en PAS en nu de nummer twee op de lijst van MFK, en zijn partijleider Gerrit Schotte worden verdacht van poging tot omkoping én omkoping. Zijn echtgenote Isbely, nu verdacht van witwassen, is de dag na de huiszoeking door de Landsrecherche uitgenodigd om uitleg te geven over de grote som geld die in de woning werd aangetroffen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).