Verklaring Statenlid Plet aan Openbaar Ministerie op straat
Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Zakenman Gilbert Ricardo had als tussenpersoon moeten fungeren om de omkoping te faciliteren, maar heeft dit uiteindelijk niet gedaan omdat hij Statenlid Yaël Plet (MAN) wilde beschermen.

plet

Dat blijkt uit de verklaring van Plet aan het Openbaar Ministerie, gedateerd 15 februari 2017.
In de verklaring, die in handen is van deze krant, doet Plet uitgebreid verslag van 9 februari 2017; de dag waarop hij op de parkeerplaats van het Wilhelminaplein door MFK-leider Gerrit Schotte werd benaderd met de vraag of Plet met Ricardo had gesproken. Dat het tweetal elkaar op 9 februari inderdaad heeft gesproken, werd eerder ook door Schotte bevestigd. ,,Ik vroeg over welke Gilbert hij het had en de heer G. Schotte antwoordde ‘Gilbert Ricardo’. Mijn antwoord was dat ik Ricardo sinds het weekend niet meer had gezien of gesproken. Toen vroeg de heer G. Schotte of ik mijn oud-leider heb gesproken, de heer Cooper”, zo vertelt Plet.
Volgens het relaas van Plet liet hij toen weten Cooper niet meer te hebben gesproken sinds laatstgenoemde MAN de rug toe had gekeerd, waarop Schotte de vraag zou hebben gesteld of Plet het parlement verlaat om plaats te maken voor Koeiman als zijn regering valt. ,,Ik heb gezegd dat ik dat zou doen en ik heb de heer G. Schotte gezegd dat ik de politiek niet nodig heb en dat ik mijn baan heb. Toen benaderde iemand anders de heer Schotte en eindigde ons gesprek.”
Direct na het gesprek liep Plet - volgens zijn eigen verklaring - het Wilhelminaplein op en belde Ricardo om verhaal te halen. ,,Ik vroeg aan Gilbert Ricardo wat voor gesprek hij met Schotte had en zei dat hij me dit meteen had moeten vertellen. Gilbert zei toen dat hij niet aan de telefoon kan praten en dat hij me zou bellen zodat we elkaar konden ontmoeten om te praten.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).