Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Fundashon Rif heeft onlangs twee plaquettes onthuld. Het betreft hier de afbeeldingen van twee gewaardeerde Rifbewoners.

plaquetterif2

Met dit project wil Fundashon Rif naast de aandacht voor monumentale gebouwen ook de personen die in dit soort monumenten wonen en veel voor Curaçao hebben gedaan eren.
Abraham Chumaceiro is een van de personen die geëerd worden met een plaquette. Chumaceiro is bekend van zijn pamflet voor het algemeen kiesrecht getiteld ‘Zal het kiesrecht Curaçao tot het kannibalisme voeren’ en woonde in de Gravenstraat en aan de Pater Euwensweg.
De andere persoon is de in Rif geboren schilder Luigi Pinedo. Pinedo ontwikkelde zijn kunstenaarschap deels door zelfstudie en schriftelijke cursussen. Zijn schilderijen van de Tafelberg en de Flamboyantboom zijn nog steeds te koop als ansichtkaart. Zijn plaquette hangt in de Sebastopolstraat ter hoogte van de vestiging van MCB.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).