Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Op marinebasis Parera is gistermiddag een nieuwe steiger in gebruik genomen. Tweeënhalf jaar geleden zijn de eerste plannen gemaakt voor het aanpassen van de ‘Rima-steiger’ zoals de steiger genoemd wordt.

rimasteiger1

Aanvankelijk was het idee de bestaande steiger uitsluitend te renoveren en te verlengen. Daarmee zou het mogelijk worden het strategisch transportschip Zr.Ms. Pelikaan en het stationsschip van de Koninklijke Marine achter elkaar op de basis af te meren.
Als gevolg van de bezuinigingen binnen Defensie liep het project echter vertraging op en werd het onderhoud verminderd. De oude Rima-steiger verkeerde in zodanig slechte staat dat werd besloten tot de aanleg van een nieuwe steiger, waar twee schepen naast elkaar kunnen afmeren. Binnen het budget bleek het zelfs mogelijk af te stappen van de klassieke steiger en een kade van 1.800 m2 aan te leggen. Dat creëert meteen een werkgebied voor het laden en lossen van materieel en goederen. Bovendien is een kade beter geschikt om onderhoud te plegen aan een schip.
De nieuwe steiger werd gisteren door de commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied, commandeur Hans Lodder, in gebruik genomen. Tijdens de ceremonie lag Zr.Ms Pelikaan langs de nieuwe kade afgemeerd. Dit transportschip is permanent in het Caribisch gebied gestationeerd en zal na een periode van onderhoud weer regelmatig van de nieuwe kade vertrekken en aankomen. Zo zal het schip binnenkort ook weer gebruikt worden om personeel en materieel van de Compagnie in de West aan boord te nemen voor een oefening op Bonaire.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).