Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Tijdens de deelname aan de Panama Maritieme Conferentie door een delegatie van Curaçao Ports Authority (CPA) en Kompania di Tou Kòrsou (KTK) geleid door het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO), was het bij die gelegenheid ondertekende MoU het uitgangspunt om te netwerken en nieuwe contacten te leggen.

panama
Het MoU (Memorandum of Understanding) is vóór aanvang van de tweejaarlijkse conferentie getekend tussen CPA en de Panama Maritime Authority. Het doel is dat de landen samenwerken in het genereren en bevorderen van nieuwe cruisebedrijvigheden binnen de havens van Panama en Curaçao. ,,De samenwerking zal onder meer gezamenlijke marketinginspanningen, personeelstrainingen, uitwisseling van informatie en marktstudies inhouden”, zo wordt door CPA nader uitgelegd.
De ondertekening van het MoU is mogelijk geworden met medewerking van de ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in Panama, Dirk Jansen en zijn staf, in samenwerking met het team van MEO onder leiding van Zulaika Mook.
De Panamese minister van Maritieme Zaken, Jorge Barakat Pitty, heeft gedurende de ondertekeningsceremonie benadrukt dat Panama zich toewijdt aan de verdere ontwikkeling van haar cruisesector en uitkijkt naar het creëren van de nodige synergie tussen de beide landen. De directeur van CPA, Humberto de Castro, legt uit dat de alliantie met Panama, Curaçao de gelegenheid biedt om additionele zuidelijke cruiseroutes samen te stellen, die specifiek kunnen worden afgestemd op cruisemaatschappijen die op zoek zijn naar alternatieve, unieke zevendaagse cruises. CPA heeft ervaring met het samenstellen en het gezamenlijk presenteren van dergelijke ‘gebundelde’ reisroutes aan de cruisemaatschappijen. CPA legt uit: ,,Het toevoegen van de optie van een thuishaven in een van de zuidelijke havens, stelt cruisemaatschappijen in de gelegenheid een kortere cruise aan te bieden aan hun passagiers.”
MEO heeft de Koninkrijk-handelsmissie naar de conferentie in Panama geleid. CPA en KTK hebben tevens de krachten gebundeld met verschillende lokale bedrijven om deel te nemen aan matchmakingevenementen, ronde tafel-discussies en een expositiekraam in het Nederlandse paviljoen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).