Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Tot en met gistermiddag hadden ruim 500 zich aangemeld voor een massa-rechtszaak (‘class-action’) die de samenwerkende advocatenkantoren Henriquez Kostrzewski Law, Soliana Bonapart & Aardenburg en VanEps Kunneman VanDoorne in verband met de verkiezingen gaan opstarten ‘tegen de overheid en tegen derden’.


rechtszaak,,Insteek van de rechtszaak is om ervoor te zorgen dat de verkiezingen van 28 april 2017 doorgang vinden. Anders gezegd: dat het volk weer de zekerheid en rust kan hebben dat de verkiezingen doorgang zullen vinden”, aldus advocaat Achim Henriquez.
Degenen die de massa-rechtszaak ondersteunen, vullen een formulier in en ondertekenen dit. Het formulier is ook bedoeld als machtiging aan de raadslieden, om hen te mogen vertegenwoordigen in deze of andere rechtszaken die in het kader van dit onderwerp zullen worden opgestart. Verder kan hiermee ook eventueel aangifte worden gedaan indien de advocaten aanleiding daartoe hebben in de komende uren/dagen.
Mensen die zich willen voegen, moeten voldoen aan de volgende eisen: ze dienen de Nederlandse nationaliteit te hebben, ingezetene te zijn van Curaçao en kiesgerechtigd. De advocatenkantoren ‘zullen geen kosten in rekening brengen voor hun werkzaamheden en een eventueel kostenveroordeling ten faveure van de cliënten als hun honorarium zullen beschouwen’.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).