Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Oud-minister van Financiën George Jamaloodin (MFK) die afgelopen vrijdag in Venezuela is aangehouden, is inmiddels van Valencia overgebracht naar de Venezolaanse hoofdstad Caracas, waar hij spoedig zal worden voorgeleid aan het Hof dat zijn aanhouding heeft gelast.
Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) weten, dat tevens aangeeft tevreden te zijn over het optreden van de Venezolaanse autoriteiten en de goede samenwerking met het OM te Caracas.
Jamaloodin werd vrijdag in Venezuela op verzoek van justitie op Curaçao aangehouden. De aanhouding houdt verband met de verdenking van ambtsdelicten gepleegd door de oud-minister van Financiën. In het onderzoek ‘Bientu’ zou Jamaloodin zich schuldig hebben gemaakt aan valsheid in geschrifte en in het onderzoek ‘Germanium’ is de verdenking hij zich schuldig heeft gemaakt aan verduistering. Ook is Jamaloodin nog altijd verdachte in de zaak Maximus waarbij onderzoek wordt verricht naar de intellectuele daders achter de moord op politicus Helmin Wiels.

jamaloodin

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).