Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bij het opstarten van de catcracker is er een hoeveelheid wit poeder via de schoorsteen ontsnapt. Deze hoeveelheid is groter dan normaal gesproken het geval is, zo heeft de Isla-raffinaderij in een schriftelijke verklaring laten weten.

poederDe overlast is gisteren veroorzaakt. De witte poeder wordt gebruikt om versneld benzine te kunnen produceren.
Mensen die gedurende een korte periode in aanraking komen met dit witte poeder kunnen oog- of huidirritaties krijgen. In de verklaring schrijft de raffinaderij dat wanneer personen voor lange duur in contact komen met de witte poeder, dit schadelijk kan zijn voor hun gezondheid. Isla biedt haar excuses aan alle mensen en bedrijven aan die op de een of andere manier last hebben gehad van de witte poeder.
De stichting Schoon Milieu Op Curaçao (Smoc) heeft in een persverklaring gewezen op de zware metalen die in de witte poeder kunnen zitten. De poeder kan kankerverwekkende stoffen bevatten. Het aandeel hiervan is via TSP-metingen te achterhalen. Volgens Smoc kan Curaçao met de recente uitstoot van deze stoffen deze week een nieuw record vestigen. De uitstoot van TSP lag namelijk nog nooit zo hoog als deze week, aldus de milieuvereniging. De bewoners onder de rook van Isla betalen de hoogste prijs omdat hun gezondheid wordt aangetast, zo oordeelt de stichting. Smoc stelt dat de stichting in tegenstelling tot de lokale politici nooit wennen aan de uitstoot van stoffen die de gezondheid bedreigen.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).