Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De partijen Partido Inovashon Nashonal, Frente Obrero-PAN en Movementu Kousa Promé hebben het afgelopen weekeinde voldoende steunstemmen gehaald om mee te doen aan de verkiezingen van 28 april.


Voorverkiezingen partijenDe DP, de nieuwe partijen PUSH en Liberashon Klasiko Komunidat di Kòrsou slaagden er niet in om de vereiste 792 steunstemmen te halen. De steunverkiezingen zijn bedoeld voor partijen die op dit moment niet in de Staten vertegenwoordigd zijn.
Er zijn in totaal 6.219 stemmen uitgebracht, PIN haalde 2.660 stemmen, Movementu Kòrsou Promé 1.218 en Frente Obrero-PAN 1.124. Van de verliezers slaagde DP er vorig jaar in genoeg steunstemmen te krijgen en mee te doen aan de verkiezingen. Maar bij de verkiezingen in oktober 2016 haalde DP geen enkele zetel.
Aan de verkiezingen van 28 april doen in totaal 11 partijen mee, namelijk Frente Obrero-PAN, MAN, MFK, KdNT, MFK, Movementu Kòrsou Promé, Movementu Progresivo, PAR, PNP, PS, Un Kòrsou Hustu.
Burgers konden dit jaar bij negen stembureaus terecht om hun steun te betuigen, net zoals vorig konden gedetineerden bij SDKK stemmen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.