Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Denise Vijber heeft de Nationale Requireerwedstrijd op Curaçao voor studenten gewonnen. De wedstrijd vond gisteren plaats in de zittingszaal van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie in Willemstad.

denisevijber1
De opgave was een goed requisitoir (de voordracht ter terechtzitting van een officier van justitie) te schrijven en vervolgens voor te dragen voor de rechter. In totaal deden vijf kandidaten aan de wedstrijd mee.
Volgens het juryrapport hield Vijber een glashelder requisitoir waarin zij genuanceerd haar strafeis formuleerde. Vijber reageerde vervolgens scherp en adequaat op het pleidooi van de advocaat en liet zien dat de toga haar als gegoten zit.
Denise Vijber zit thans in het laatste jaar van haar rechtenstudie en hoopt na afronding daarvan op een mooie betrekking binnen de rechtspleging. Zij wordt nu namens Curaçao afgevaardigd om deel te nemen aan de Nationale Requireerwedstrijd in Nederland op 14 april, deze trip wordt volledig voor haar verzorgd.
Hoofdofficier mr. Heiko de Jong heeft vrijdag de prijs, in de vorm van een trofee, aan Vijber overhandigd en haar van harte gelukgewenst. Ook bood hij haar een stage bij zijn parket: ,,Talent dien je te koesteren en in staat te stellen zich te ontwikkelen”, aldus hoofdofficier De Jong.
De Nationale Requireerwedstrijd is een initiatief van het Openbaar Ministerie, het Gemeenschappelijk Hof van Justitie en de Universiteit van Curaçao en heeft ten doel lokaal talent de kans te geven om zich te presenteren aan potentiële toekomstige werkgevers als het Openbaar Ministerie, het Gemeenschappelijk Hof en de advocatuur.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.