Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Statenlid Jacinta Constancia (MFK) heeft gisteren geweigerd om publiekelijk excuses aan te bieden voor de klap die zij aan MAN-Statenlid Giselle Mc William in het parlement uitdeelde. ,,Het is iets persoonlijks en ik hoop dat het persoonlijk kan blijven, tussen mij en mijn collega-Statenlid.”


excuusConstancia zei dit in reactie op het verzoek van PAR-statenlid Stephen Walroud om zich publiekelijk te verantwoorden. De Centrale Commissievergadering over de begroting van het Parlement was gisterochtend al enige tijd aan de gang, toen Mc William door Statenvoorzitter Gilmar Pisas in de gelegenheid werd gesteld commentaar te geven op de begroting. Vervolgens ging de Statenvoorzitter over op het volgende agendapunt. Opmerkelijk, vond Walroud, die Statenvoorzitter Pisas erop aansprak dat er geen aandacht was voor de terugkeer van Giselle Mc William in het parlement. ,,Het kan niet zo zijn dat wij doen alsof er niets gebeurd is”, zei Walroud. ,,Van u, als Statenvoorzitter, mag verwacht worden, dat u bij aanvang van de vergadering een moment stil staat bij hetgeen is voorgevallen. Dat u het initiatief neemt om mevrouw Mc William op de een of andere manier tegemoet te treden, zeker op het moment dat zij de zaal binnenkomt.” Walroud gebaarde naar de agent rechts van hem en een agent links van hem. ,,We zitten hier nu met politie in de zaal, laten we niet pretenderen dat er niets is voorgevallen.”
Volgens Pisas betreft het een zaak tussen twee personen waar hij als Statenvoorzitter geen invloed op heeft. ,,Deze twee personen zijn in een proces van verzoening, ik weet niet wat het resultaat zal zijn, of de verontschuldiging wordt geaccepteerd, ja of nee.”
Walroud stelde vast dat de Statenvoorzitter Constancia ongemoeid liet. Daarop richtte het PAR-Statenlid zich rechtstreeks tot Jacinta Constancia met het verzoek publiekelijk verontschuldigingen aan te bieden. Zij antwoordde met de mededeling: ,,Het is iets persoonlijks tussen mij en mijn collega. Ik hoop dat meneer Walroud de beslissing van deze twee vrouwen accepteert, of respecteert, om dit buiten de pers te houden.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).