Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het MRI-apparaat van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) werkt weer. De afdeling radiologie van het ziekenhuis draait overuren om de wachtlijst van ongeveer 500 mensen weg te werken.
mriDe patiënten die op de wachtlijst staan zullen worden opgeroepen voor een afspraak. Wie het eerst aan bod komt, bepaalt de medisch specialist, zegt hoofd communicatie van het Sehos, Raiza Kibbelaar. ,,De apparatuur was 13 februari al gerepareerd, maar moest eerst nog worden getest voordat we weer patiënten konden onderzoeken.”
Sinds deze week draait de MRI op volle toeren: door de week tot 20.00 uur ‘s avonds en ook op zaterdag. Om de wachtlijst helemaal weg te werken wordt nog een hele klus, gaf laborant Anthony Allee woensdagavond toe in een uitzending van Notisia 13. ,,De MRI is een veertien jaar oude machine en moet nu overuren draaien waardoor de kans op nieuwe problemen groot is. Bovendien komen er weer nieuwe patiënten bij.” Ook Kibbelaar durft niet te garanderen dat zich geen problemen meer voordoen met de MRI. ,,Het is een verouderde machine uit 2003. Maar we moeten het er voorlopig mee doen. In Hospital Nobo Otrobanda (HNO) komt een gloednieuwe MRI. Zo’n apparaat is helemaal verweven in het gebouw en kun je niet zomaar verhuizen.”
Het MRI-apparaat van het Sehos is de enige op het eiland en was sinds begin december 2016 buiten werking. Patiënten werden naar Colombia uitgezonden voor onderzoek. Voor de reparatie van het apparaat kwamen technici van Philips vanuit de Verenigde Staten (VS) naar Curaçao. ,,Een heel grote klus”, zegt Kibbelaar. ,,Ook het dak en de wanden van de MRI-ruimte moesten worden aangepast.”
Magnetische Resonantie Imaging (MRI) is een vorm van beeldonderzoek dat de afdeling radiologie uitvoert om een diagnose van een ziekte vast te stellen. Met behulp van een zeer sterk magneetveld en radiogolven worden signalen in het lichaam opgewekt, waarvan beelden worden gevormd. Anders dan bijvoorbeeld de röntgenstraling bij röntgenfoto’s en een CT-scan, zijn het magneetveld en de radiosignalen niet schadelijk voor het menselijk lichaam.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).