Van een onzer verslaggevers
Willemstad - PNP-minister Suzy Camelia-Römer, bij de vorige verkiezingen nog goed voor 3.442 stemmen, heeft ervan afgezien om zich kandidaat te stellen voor de verkiezingen op 28 april.
romerDat heeft Camelia-Römer in een brief aan het partijbestuur gemeld. Uit de brief is op te maken dat een verschil van mening met de huidige politiek leider, Humphrey Davelaar, over het lijsttrekkerschap aan de basis van het besluit ligt. De partij zou gisteravond in een algemene vergadering praten over het lijsttrekkerschap van PNP. Camelia-Römer wilde de lijst aanvoeren, maar de bijeenkomst werd afgelast. Bij de laatste verkiezingen behaalde de PNP-politica het dubbele aantal stemmen in vergelijking met lijsttrekker Davelaar.
Over de afgelaste vergadering schrijft Camelia-Römer: ,,Omstreeks 15.00 uur in de middag heeft de voorzitter van de partij mij in aanwezigheid van de Lijstcommissie telefonisch geïnformeerd dat de politiek leider niet eens akkoord is gegaan om de uitnodiging van de Lijstcommissie te aanvaarden om te praten over de lijst, omdat hij (Davelaar, red.) erop staat dat het bestuur hem benoemt op de nummer 1 van de lijst en er niets te bespreken valt.”
Onder de omstandigheden binnen de partij die in de brief worden belicht ‘en uit respect voor de 3.442 mensen die hun vertrouwen in mij als politicus en bestuurder hebben gedeponeerd, heeft het geen zin dat ik doorga met strijd voeren in de partij’. Het is de partij die de vader van de politica als barioleider hielp opbouwen, haar moeder sloot zich in 1949 aan bij partij en bekleedde verschillende functies daarbinnen. De politica schrijft dat zij met pijn in het hart moet verklaren dat zij niet beschikbaar is voor de kandidatenlijst van PNP.
Bestuursvoorzitter Henny Reinilia was gisteren de hele dag onbereikbaar voor commentaar. Volgens niet-bevestigde berichten zou de politica met een nieuwe partij aan de verkiezingen meedoen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).